Kronika Turističnega društva Kokrica

Turistično društvo Kokrica je bilo ustanovljeno leta 1971, vendar je prvo leto delovalo pod okriljem TD Kranj. Leta 1972 se je osamosvojilo, zato se to leto šteje kot začetek delovanja društva. Problem, ki je nastal ob zasipanju bajerjev, ki so nastali na glinokopih bivše opekarne v Bobovku, je združil krajane enakih misli in na pobudo njih je bilo ustanovljeno Turistično društvo. Pod vodstvom prizadevnih članov društva so se kmalu pokazali sadovi njihovega dela, okolica jezerc je postala čistejša, ljudje so vedno rajši prihajali na sprehode okrog jezerc ali kopanje.

Kratki procentualni razvoj Turističnega društva (naš namen je ustvarjati in se razvijati še naprej).

Poleg omenjenega organizira TD vsako leto še najmanj 2 očiščevalni akciji v celotni krajevni skupnosti, skrbi za urejenost krajevnega parka. Poskrbi za vsakoletno ocenjevanje najlepše urejenih hiš in vrtov ter ob koncu leta petim najboljšim podeli skromne nagrade.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več